راز و نیاز با محمد سعیدی ، مرد ناشنوایی که از هر کار غیر ممکنی ، ممکن ساخت.
محمد!
من از شما یادم می آید. سرنوشت ، مرا به دیدار با شما کشاند. مادر تان بعد از رانندگی حدود چهل و پنج کیلو متر از هنرستان ناشنوایان به منزلم در تهران آمد و همین طور با من دیداری داشت و جزوات درسی ام را که گذرانده بودم ، به مشهد برای شما آورد. مادر تان پل دوستی میان شما و من را ایجاد کرد. سپس ما ملاقاتی به همراه همبازی ات " روزبه قهرمان " در مشهد داشتیم. اینگونه پیشامد ، مرا به دوستی میان دیرین با شما کشاند. با گذشت سالها ، دوستی مان عمیق تر و بیشتر نسبت به اوّلین ملاقات ، شده است.
محمد!
من با وجود زندگی در کشور دیگر ، هنوز از شما یادم می آید. اسم تان بخاطر فعالیتهای ارزشمند در مشهد ، به تمام گوشه هایی از کشور ایران و اطراف جهان رفت.
شما نه تنها بخاطر کارهایت شهرت يافتيد بلکه ناشی از مدیریت تان بود.
چقدر شگفت آمیز! من به سازمان تحت مدیریت تان (کانون ناشنوایان خراسان) نگاهی دقیق انداختم: شما هیچگونه تجربه را از ناشنوایان بزرگتر از خودتان (پیشکسوتان ) فرا نگرفته بودید و هیچگونه الگویی برای رقابت را در اختیار نداشته بودید. حتی هم شما به صورت الگویی برای دیگران در آمدید. چون بیشتر از برجستگان ناشنوای ایران بخاطر وقوع انقلاب اسلامی 1357 شمسی ، از کشور رفته بودند.
من متوجه هستم که اینگونه موفقیتها به ایمان ، عقاید و اعتماد به نفس خودتان بر می گردد. شما از درون خودتان برای رهبری ناشنوایان شهر خودتان (مشهد) نیرو گرفته بودید.
محمد!
چقدر شگفت آمیز است که چیزهایی را در وجودتان می ببینم. شما برای جامعه ناشنوایان ایران و مخصوصا شهر مشهد ، فداکاری کردید. شما فارغ از هرگونه لج و خیانت ، با تک تک ناشنوا کار کردید و به آنها درس مدیریت سازمانی به صورت مرحله به مرحله یاد دادید.
آنها بدون شما ، نمی توانستند اینهمه دانش را فرا بگیرند! من انرژی فوق العادۀ شما را که به کار می بردید ، لمس می کنم. شما در مواجهه با مشکلات ، صبور بودید. در سایه تحمل ، صبر و سخت کوشی تان ، سازمان تان (کانون ناشنوایان خراسان) به صورت اعتبار قدرتمندی در سطح کشور ایران در آمده است. این برکت (نعمت) برای جامعه ناشنوایان بود که شما به ناشنوایان برای تربیت رهبران جدید در مشهد آموزش دادید. در حالیکه قبلاً جامعه ناشنوایان مشهد دچار ضعف مدیریتی بود. سپس شما به آنها برای انجام دادن چند چیز با ارزشی ،آموزش داده داديد: يادگيري ، فعال ، سخنگو و رک بودن. اين نکات براي رهبران ناشنوايي که شما آموزش بوديد ، فقط جنبه آموزشی در مدیریت را نداشت. بلکه همانند تولد در عصر جدید و مهیج است ، جایی که آنها یک صدا دارند.
محمد!
مدیریت شما برای سایر ناشنوایان خیلی مهم بود. به عنوان مثال : آنها نحوه غلبه بر موانع و سختی هایی که در دنیای شنوایان باهاش روبرو می شوند ، را یاد گرفتید. شما با پرچم خودتان در مقدم خط بودید. شما مهمترین مجله ناشنوایان " شکست سکوت " را با یاری سایر رهبران ناشنوا (روزبه قهرمان) تأسیس کردید. این مجله تاثیر بزرگی بر جامعه ناشنوایان در مشهد و سراسر کشور ایران گذاشت و به عنوان یکی از بهترین وسیله افزایش آگاهی ها در دنیای شنوایان درباره نیازها و مسایل جامعه ناشنوایان ایران شناخته می شود. " شکست سکوت " یک قسمت طلایی از تاریخ ناشنوایان ایران می باشد!
محمد!
ما شاهد نحوه مبارزه شما با سیستم بودیم. شما بی چون و چرا بر دوپای خودتان در مقابل تمام موانع ایستادید بخاطر اینکه به خودتان اطمینان داشتید. شما مشوق سایر ناشنوایان به ایستادگی در کنار شما در وضیعتهای ناگوار بودید. حتی وقتی که شما تنها بودید ، همچنان سمبلی از وحدت و وکالت قدرتمندی در نزد ناشنوایان هستید. سهمیه های شما (اقدامات تان) فراموش نشدنی هستند.
شما یکی از بزرگترین رهبران ما بودید که تاکنون ما شناخته ایم!
محمد!
ما خدمت همسر، پسران ، برادرو والدین تان که در سوگ از دست دادن وجود عزیزشان نشستند ، تسلیت می گوییم. ما صمیمانه خودمان را در غم و همدردی با خانواده تان شریک می دانیم.
در گذشت شما ،جامعه ناشنوایان ایران را عمیقاً متأثر ساخت.
ما برای همیشه جای خالی مدیریت ،وفاداری و دوستی شما را احساس خواهیم کرد!
خدا شما را بیامرزد.
عباس بهمنش
بنیاد پژوهشهای ناشنوایان ایران
:: راز و نیاز با محمد سعیدی (انگليسي)